TERN OROX Adventure Cargobike - onze introductie

Merk: Tern

6.799,00 incl. BTW

  •   Spray Pay € 235,93 / mnd (36 maanden)
  •   Vanaf eerste week Mei 2024 beschikbaar ! Bestel nu deze unieke fiets en ben één van de eerste ermee op de weg !
  •   Levering aan huis in heel Nederland en Belgie mogelijk, of afhalen in onze werkplaats in Oostrum rijklaar !

Informatie

De nieuwe TERN OROX Adventure Cargo Bike

Mobiliteitsspecialist Tern heeft 21 februari 2024 de Orox gepresenteerd, een avontuurlijke cargofiets ontworpen om moeiteloos elk terrein en weersomstandigheid te berijden, terwijl hij geoptimaliseerd is om een passagier, een viervoetige vriend en al je avonturenuitrusting te vervoeren. Met dubbele batterijcapaciteit en een efficiënte Bosch motor heeft de Orox een bereik van meer dan 300 km (gebaseerd op twee 800 Wh batterijen), waardoor de deur wordt geopend naar epische reizen naar zelden bezochte plaatsen.

"Zes jaar geleden introduceerden we de GSD met de overtuiging dat een compacte en gemakkelijk te berijden fiets, in staat om passagiers en lading te vervoeren, mensen uit hun auto's en op de fiets zou krijgen," verklaarde Josh Hon, kapitein van het Tern-team. "We hadden gelijk, en we vinden het geweldig om te zien wat voor geweldige dingen mensen doen met de GSD in drukke steden. Maar we realiseerden ons ook dat er genoeg plaatsen zijn waar mensen naartoe willen die onverhard zijn. En ze willen hun uitrusting meenemen. Voor die trips hebben we de Orox gemaakt."

Ga overal naartoe

Traditionele cargofietsen hebben beperkingen op onverharde wegen, terwijl terreinfietsen moeite hebben om substantiële lading te dragen. Orox brengt de functionaliteit van een cargofiets naar elk type terrein. Met banden met een groot volume en een krachtige Bosch motor biedt Orox uitstekende tractie en comfort op de meest uitdagende ondergronden. Of het nu gaat om het navigeren door slecht onderhouden stedelijke straten tijdens de week of het maken van een weekendovernachting aan een afgelegen meer, Orox kan het allemaal aan. Door de robuustheid van een mountainbike, de veelzijdigheid van een trekkingfiets en de functionaliteit van een cargofiets te combineren, biedt Orox rijders de vrijheid om hun eigen unieke ervaringen te creëren.

Ga altijd

Orox laat nare omstandigheden een goed avontuur niet in de weg staan. Extra brede banden werken in de meeste omstandigheden; maar als extreme omstandigheden speciale banden vereisen, is het frame en de vork van Orox ontworpen zodat rijders kunnen kiezen uit 26 x 5", 27,5 x 4" of 29 x 3" wielen/banden. Zware spatborden houden de rijder en de fiets schoner wanneer de omstandigheden modderig worden, terwijl de Frame Pack de batterij isoleert voor optimale prestaties wanneer de temperatuur daalt. Rijd op sneeuw in de winter, modder in het voorjaar, zand in de zomer, of off-road terrein tijdens het kamperen in de herfst. Orox staat altijd klaar om te gaan.

Neem alles mee

Orox is een robuuste lader met een maximaal brutogewicht van 210 kg op de weg en een ongeëvenaarde 180 kg off-road. Stadsrijders kunnen naadloos overstappen van een moeiteloze ochtendschoolrit naar een leuke avondrit langs een favoriet rivierpad. Avontuurzoekers kunnen achterlandexcursies verlengen door meer voorraden mee te nemen, of zichzelf verwennen door extra comfort zoals een favoriete gietijzeren koekenpan, een extra viskoffer, of zelfs een koelbox vol met ijskoude drankjes mee te nemen. Een volledige selectie van Tern accessoires stelt rijders in staat hun Orox uitrusting aan te passen aan hun unieke avontuurlijke behoeften.

Inclusief Ontwerp

Het Tern-team heeft speciale zorg besteed aan het ontwerpen van de Orox om te passen bij een breder scala aan rijders. Speciale aanpassingen aan de framegeometrie en componentenkeuze stellen het Large-formaat frame in staat om rijders tot 195 cm lang en 130 kg zwaar te passen. Aan de kleinere kant van het spectrum past het Medium-formaat Orox-frame rijders vanaf 155 cm lang, dankzij een frameontwerp met tussenstap.

Gebouwd voor Werk

Orox is een ideaal voertuig voor organisaties en bedrijven die mensen en uitrusting moeten verplaatsen naar moeilijk bereikbare plaatsen. Of het nu gaat om kettingzagen en schoppen voor onderhoudswerkers van wandelpaden, medische apparatuur voor hulpdiensten op concertlocaties en sportevenementen, of veiligheidsuitrusting voor eerste hulpverleners, Orox is gebouwd om de klus te klaren.

Veiligheid is Belangrijk

De belangrijkheid van veiligheid kan niet genoeg benadrukt worden voor een voertuig dat ontworpen is voor intensief gebruik in afgelegen gebieden. Het waarborgen dat alle dragende componenten voldoen aan de veiligheidsnormen voor off-road fietsen voor een hoog rijdergewicht plus lading heeft simpelweg veel conventionele fietscomponenten uitgesloten. Bijvoorbeeld, er is geen veringvork die beoordeeld is voor 180 kg MGVW voor off-road gebruik. De volgende uitdaging is het voltooien van de vele tests met ladingen die niet gezien worden bij typische berg/downhill fietsen. EFBE Prüftechnik in Duitsland heeft de structurele tests uitgevoerd op de Orox met behulp van hun rigoureuze Tri-Test standaard. De keuze voor Bosch voor de motor en het elektrisch systeem garandeert UL-conformiteit en het hoogste niveau van veiligheid en betrouwbaarheid - belangrijk wanneer je vele mijlen van de bewoonde wereld verwijderd bent.

 Technische Details Orox modellen

  • 6799 euro  TERN OROX S12 - Shimano Deore XT 1 x 12 speed derailleur
  • 9299 euro TERN OROX R14 - 14 spd Rohloff Speedhub en Gates riemaandrijving

Specificaties

Artikelnummer
TN-0031
Merk
Tern
Land van herkomst
Taiwan
Prijs categorie
Meer dan 5.000 euro
Bakfiets type
Longtail transportfiets
Maximum aantal passagiers
2 kinderen
Aandrijving
Electrisch center motor pro
Kracht motor
80Nm torque of meer
Versnelling
Derailleur versnelling
Transmissie
Ketting
Remmen
Hydraulische schijfremmen
Accu capaciteit
1600Wh
Aantal versnellingen
12

Reviews

Schrijf uw beoordeling!